Velnes centar na termalnom izvoru "Limun banja"

Promovišući svoje nove-stare adute, poput čistog vazduha i netaknute prirode i sa posebnim akcentom na novoizgrađeni akvapark, Sokobanja je na 34. sajmu turizma u Beogradu nastupila pod sloganom "Zdravo mesto za zdrave investicije".

Novoizgrađeni akva park, kulturno-istorijsko nasleđe, zdrava hrana, veliki broj uređenih izletišta od kojih se neka na samo par minuta od centra grada, Bovansko jezero i brojne plaže na reci Moravici, kulturno-sportske manifestacije kao i sve atraktivniji noćni provod, ono je što u Sokobanju svake godine dovodi na desetine hiljada turista.

Za sezonu 2012. pripremljen je niz novih programa namenjenih različitim grupama posetilaca: slana soba – haloterapija i Mary Cohr salon lepote u Specijalnoj bolnici "Sokobanja", atraktivni wellness programi u autentičnom zdanju turskog "Amama" u centru grada, organizovane ture turističkim vozom do podnožja planine Rtanj kao i organizovani izleti do Bovanskog jezera i drugih atraktivnih lokacija u okolini Sokobanje. Posebnu atraktivnost predstavljaće i objekat sa predviđenim wellness sadržajima kompanije "Voda Sinđelić-RUC Ždrelo" koji se gradi na poznatom sokobanjskom termalnom izvoru "Limun banja".

U okviru "Banjskog kulturnog leta" posetioci Sokobanje imaće prilike da uživaju u pozorišnim predstavama i brojnim koncertima na centralnom gradskom trgu. Takođe, očekuje se bogat zabavni dnevni i noćni program na sokobanjskom akvaparku koji će primati kupače u periodu od 20. juna do 20. septembra.

Baneri